Wireless 4: Hotspot nedir?

Hotspot Nedir?

Hotspotlar halka açık yerlerde kablosuz internet/ağ hizmetlerinin sağlandığı yerel alanlardır. Hotspotlar bina içleri, kampüs alanları, kurumsal kuruluş kullanım alanları ile sınırlı alanlar için geçerlidir. Mobil bilgisayar kullanıcıları tarafından ziyaret edilen tüm alanlar Hotspot uygulama alanları olarak görülebilir.

Uygulama Alanları

Otel lobileri, barları, lokantaları, otel toplantı salonları, otel odaları, havaalanı bekleme salonları, konferans salonları, restoranlar, fuar alanları, konferans merkezleri, tren İstasyonları, bekleme salonları, eğitim kuruluşları


Kimler Hotspot Yaratabilirler?

Kurumsal Yönetim Servis Sağlayıcılar (Yerleşim siteleri, iş merkezleri gibi çoklu abonesi olan yerlerde haberleşme, interaktif TV ya da Internet hizmetleri sağlayan Bilgi-İletişim teknoloji firmaları)
Kurumsal müşterilerine rakiplerinden farklı servisler sunabilmek isteyen kuruluşlar
Katma değerli Geniş Bant internet erişimi sağlamak isteyen teşebbüsler

Uygulayıcı Beklentileri

Uygulayıcı firma veya işletme öncelikle Katma Değeri olan bir servis sunmak ister. Uygulamanın benzer fakat teknolojisi farklı sistem uygulamalarına göre düşük maliyetli bir uygulama olması, bakım ve yönetiminin kolaylığı, müşteriye verilecek teknik desteğin az olması, mevcut doğrulama (authentication) ve ücretlendirme sunucularının kullanılması ve gelişmekte olan standartlara uyumlu olması, uygulayıcı işletmenin temel beklentileri olarak özetlenebilir.

Kullanıcı Beklentileri
Sistem kullanıcıları, mevcut sistemin kullanım kolaylığını ön planda tutmak, donanımdan, İşletim sisteminden bağımsız ve Browser ayarlarını değiştirmeyeceği bir servis ister. Ayrıca kullanıcı, haklarının korunduğu, ileri düzeyde güvenlik önlemleri alınmış bir bağlantı üzerinden, uygulamalarını çalıştırmak ister.

Mikrotik ekipmanları tek başına hotspot olarak kullanılabilir, dilerseniz wireless olmadanda bir ağa bağlı bilgisayarları hotspot üzerinden kullandırabilirsiniz.

Mesela çok daha büyük bi alana şehir içinde 20 tane hotspot sistemini yönetebilirsiniz.

You must be logged in to post a comment.