5651 sayılı kanun nedir?
Kanun maddesi internet erişiminin kontrol altına alınmasını amaçlamaktadır. İnternet üzerinden işlenen bilişim suçlarının önüne geçilmesi, suç unsuru içeren herhangi bir olay sonrasında suçlu ya da sorumluların tespit edilmesi hedeflenmiştir. İşlenen suçun mahiyetine göre uyarı, para, hapis cezası, kapatma veya yayından kaldırma gibi yaptırımlar uygulanmaktadır.
5651 sayılı kanun ile birlikte internet hizmeti sunan işletmeler [...]
Hotspot nedir?
İngilizce bir sözcük olan ‘Hot-spot’, kablosuz hızlı internet bağlantısının yapılabildiği belirli bir coğrafi alana veya bölgeye verilen bir terimdir. Hot-spot’lar havaalanı, kafe, restaurant vb. kapalı alanlar veya kampüs alanlarında kullanılabilir. Hotspot sistemlerine şifresiz olarak bağlanabilirsiniz internette gezinmek istediğinizde size kullanıcı adı ve şifre soran [...]
Hotspot Nedir?
Hotspotlar halka açık yerlerde kablosuz internet/ağ hizmetlerinin sağlandığı yerel alanlardır. Hotspotlar bina içleri, kampüs alanları, kurumsal kuruluş kullanım alanları ile sınırlı alanlar için geçerlidir. Mobil bilgisayar kullanıcıları tarafından ziyaret edilen tüm alanlar Hotspot uygulama alanları olarak görülebilir.
Tekrar Merhaba, Wireless konularına geçmeden önce ilk olarak mikrotik firmasının üretmiş olduğu donanımları tanımamız gerekiyor. Bu yazımızda donanımlar hakkında bilgi sahibi olacak ve sonraki uygulamalarda hangi donanımları neden kullandığımıza dair soruları kafamızdan atmış olacağız.
İlk olarak wireless nedir? nasıl çalışır sorularınız için http://www.mikrotik.com.tr/wireless-giris/ adresimizi incelemenizi öneririm. Bu sayfamızda wireless teknolojisi hakkında kısa bilgi bulabilir ve konuya [...]
Uzun bir aradan sonra Mikrotik’in en güzel özelliklerinden biri hakkında bilgi vermeye devam edeceğiz.
Bildiğiniz üzere özellikle notebook kullanımının artmasından sonra wireless yani kablosuz network kullanımlarıda oldukça yaygınlaşmış durumda. Peki wireless network sadece evinizde kablosuz bağlantı için mi kullanılıyor sizce? Hayır tabiki!
Mikrotik hakkında yazılarımızı hatırlarsanız mikrotik’in çıkış nedeni Wireless iletişimde için yazılım ve donanım hizmetleri sunmak [...]
Mikrotik’in routerOS’u 6 seviyeden oluşan bir lisanslama modeline sahiptir. Kısacası kullanım kapsamına göre sizden 45 USD ile 250 USD arasında farklı fiyatlar ödemeniz beklenmektedir.
Level 0-1-3-4-5-6 (evet 2 numaralı lisansı yemişler:))
RouterOS sağladığı servisleri belirli paketler altında toplamıştır. Bu paketlerin içerisinde yapılacak işlemler hakkında bilgiler bulunur. Ek olarak sunmak istediğiniz servisleri sağlayabilmek için bu paketlerdeki özelliklere ihtiyaç duyacağınızdan paket içeriklerini bilmeniz gerekmektedir.
Mikrotik;
Linux kerneli üzerine geliştirilmiş bir işletim sistemi(routerOS) ve bu sistem üzerinde aşağıdaki özelliklerive uygulamaları kullanmanıza imkan sağlar;